Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. fejezet - Vissza az egyik oldalra

2014.02.09

 Vissza az egyik oldalra

Sára amilyen nehezen döntött eddig, olyan gyorsan mondott most igent Gina hívására, hogy a készülő kávézó utolsó fázisainál ott legyen. Ehhez viszont meg kell majd küzdenie Gábor ellenszenvével, de most ez sem érdekelte. Újra Szeged! A város, ami egy hónappal ezelőtt, első pillantásra elvarázsolta. Több okból is, örömmel és várakozással teli nézett elébe ennek a közelgő hétvégének. Végre kimozdulhat ebből a környezetből, ahol már mindenhonnan kirobbanni készülő feszültségek néztek vele szemben, és mert az utóbbi években szinte sehol sem járt. Sem közös nyaralás, kirándulás, vagy egy koncert, előadás. Semmi közös program, sem kettesben a férjével, sem együtt, a gyerekekkel. Egyedül ment velük, ahová eljutott, vagy néha a barátnőivel, egy-egy előadás, kávézás erejéig. Mióta is élt igy? Visszaemlékezni sem igen tudott. Talán azóta, amióta Eszter megszületett. De hisz ő már hét éves!

7 év? 7 éve nem sokat ment előre az élete. Úgy tengette napjait, az utca egyik oldalán, hogy folyton egy másikról álmodott. Egy másik oldalról, amelyről akkor még nem volt elképzelése, milyen is lehet. Csak érezte: van, létezik ez az oldal, mert kell, hogy legyen egy más világ is, az örökös ingázáson kívül, munkahely és az otthon között, és túl a gyerekeken, gondokon, házimunkán és örökös magányon. Egy olyan világ, amelyben ő is kap helyet, az ő vágyai, álmai, céljai. Ahol róla is szól legalább egy fejezet, ha már egy egész estés főszerepet nem is osztottak rá odafent, az égi rendezők.

- De az ember, saját élete regényét nem maga írja meg? – tette fel nem egyszer ezt a kérdést Ginának. Ám a barátnője, vele ellentétben, nem kérdőjeleket tett a mondat végére, hanem pontot.

Gina mert bátor lépést tenni. Lépni egyet, azt az elsőt, ami a legnehezebb volt. Bár a többi sem ment olyan könnyen. És egyszer csak ez az út is elfogyott, s végre megérkezett oda, ahová elindult.

Gina! Példát kéne vennie róla. Az életéről, a döntéseiről, és tanulni belőlük.

Milyen jó is volna újra nála lenni. Az esküvő óta most újra nagyon közel érezte magát hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.