Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom

2014.02.09

 

Tartalom

 

Hanna 35 éves, csinos, fiatal nő, magyar-művészettörténész szakos tanárként dolgozik az egyetemen. Budán lakik, a nagymamájától örökölt, régi polgári lakásban.  Látszólag irigylésre méltó élet, de a valóság mást mutat. Tegnap még boldog kedves volt, aki az esküvőjéről és párizsi nászútról álmodott, mára meg túl van veszteségeken, fájdalmas elszakadásokon. Annyi mindent szeretett volna, sok mindenre vágyott: saját kis könyves boltra, egy kis kuckóra, ahol új és régi könyveket árul, restaurál, látni egyszer az Eiffel-tornyot, sétálni a Montmartre bohém utcáin. De amikor az ember legkevésbé várja, egyszer csak az élet egy ponton felborul, és mindaz, ami tegnap még a tiéd volt, mára már csak egy füstölgő romhalmaz.

Hanna pár hónap leforgása alatt lett elhagyott kedves, és a barátnője, Emília a karjai között hal meg, egy tragikus autóbalesetben. A lány a hitben talál feloldozást, s fél évvel a tragikus események után is minden vasárnap ott van a templomban.. Itt figyel fel a szomorú lányra Olivér. A több nyelven beszélő nemzetközi jogász szintén túl van fájdalmas csalódásokon.

A két fiatal lassan közeledik egymáshoz, az érzelmek törékeny jegén, félve attól, hogy az bármikor beszakadhat, s ők újra ott találják magukat a jéghideg vízben.  

Az események egy ponton felgyorsulnak: Hanna nyáron egyedül Párizsba megy, hogy szembe nézzen a fájdalommal, s a veszteségeivel megpróbáljon kezet rázni, végre kibékülni velük. Annyira magával ragadja a város hangulata, könnyed, bohém világa, finom eleganciája, hogy két hét után azon gondolkodik, hogy végleg lezárja az itthoni életét, és visszatér a francia fővárosba.

A férfi közben hiányolja a lányt a vasárnapi miséken, a kis budai templomban, a Krisztina téren. Amikor Hanna hazatér, és ismét ott áll, kalapban, a padsorok mögötti hátsó sorban, a férfi nem habozik tovább, és megvallja az érzelmeit. Hanna ettől kissé megijed, és bezárkózik, majd egészen Párizsig menekül. A nagymamától örökölt lakás árán, és némi megspórolt pénzén egy kalapboltot nyit- a barátnője emlékre- és egy könyvesboltot. Ez volt az álmuk.

Olivérnek nagyon hiányzik a lány. Hosszú leveleket váltanak, ahol kibontakozik a két sérült lélek minden finomsága, álma, vágya.

Egy nap Olivér betoppan a párizsi, kis utcácska mélyén megbújó, apró könyvesboltba, hogy aztán onnan már soha többé ne mozduljon el! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.