Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom

2014.02.09

 Érzelmes történet, elvesztett és valóra váltott álmokkal, elválásokkal és újrakezdésekkel,– aminek alapjául az írónő saját élete szolgál, illetve annak sorsdöntő szakaszai. Ennek ellenére nem teljesen önéletrajzi regény, hanem több ettől, mert az életről szól: vágyakról, küzdésekről, mosolyokról és könnyekről, elindulásokról, megtorpanásokról egyaránt. Mindezt az írónő sokszínű leírásokkal teszi széppé, érzékletessé: a tájról, ízekről, illatokról, színekről, akár egy festett képeslap. Olyan különleges hangulatot idézve ezzel az olvasóban, hogy az szinte érzi a kert, a rét, a levendula illatát, és kedve támad mezítláb járni egyet a fűben, várva a folytatást.

Érdekes fonala a történetnek a két szálon futás: a 25 éves főhősnő, Lorna életének alakulása, és az általa alig ismert nagymama élete, az arról szóló napló, ami olyan hatással van a lányra, hogy mindenképpen a saját bőrén akarja érezni a múltat. Ő maga sem tudja még, hogy mi vár rá a még ismeretlenben, de néhány nap alatt nyilvánvalóvá válik, hogy nem csak külső jegyeiben hasonlít Mimire, akinek - hátrahagyva a festői Toszkán dombokat- nyomdokaiba akar lépni. Megérkezik Magyarországra, Szentendrére, és a Nagyi "tanításai szerint keresve az utat" megtalálja álmait, a szerelmet.

A regény egyben üzenet: Mondj igent az életre, merj nagyokat álmodni, elindulni, szálakat elszakítani , újrakezdeni, és kitartóan menni utadon

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.